Blog

drevená chatka

5 tipov pre zútulnenie vašej drevenej chatky na studené zimné večery

Pani zima sa nezadržateľne blíži a spolu s ňou aj neustály pokles teplôt, snehová prikrývka a čoraz kratšie dni. Množstvo ľudí takýto čas najradšej trávi niekde v útulnej chatke, ktorá nás svojou polohou uprostred prírody, ale aj vďaka vnútornému vybaveniu naladí na ten pravý relax. Chcete si ešte viac užívať výhľad z okna na snehové vločky uprostred lona prírody? Vyskúšajte naše tipy na zútulnenie vašej záhradnej chatky.

Tatranský profil

Biele steny nikoho neohúria a pôsobia dosť chladne. Chaty sa skutočne stanú chatami, keď ich steny, stropy a podlahy pokrýva vrstva voňavého dreva. Okrem aromatickej a estetickej funkcie plní tatranský profil aj izolačnú funkciu. Či už stavíte na klasický tatranský profil alebo na zrubový obklad, určite sa budete cítiť ako v drevenici uprostred divočiny.

 

Plameň sviečky či petrolejky

Keď nemáte na chate krb ani kachle, navoďte si príjemnú atmosféru iným typom plameňa. Výborne vám poslúžia klasické bytové sviečky. Pre zvýšenie bezpečnosti sviečky položte na nehorľavú podložku a na miesto, kde nad sebou nemôžu nič zapáliť. Rovnako útulné svetlo a aj mierne teplo vám vytvorí aj klasická petrolejová lampa.

 

Teplý koberec nielen pred krbom

Malý koberček môžete mať pred gaučom, pri linke, alebo kdekoľvek inde, kde plánujete tráviť čas obutí len v ponožkách s vianočným motívom. Ak máte chladnejšiu podlahu, koberec ju dokonale odizoluje a nebudete mať zbytočne studené nohy, čo vedie len k ďalším zdravotným problémom. Široký výber kobercov a behúňov do domácnosti aj na chatu nájdete na Biano.sk. Zadajte farbu, tvar, materiál, prípadne vzor a pohodlne hľadajte medzi stovkami produktov.

 

V našej mailovej schránke pristála aj fotografia od fanúšika: „Našu chatku si už nevieme predstaviť bez tatranského profilu. Krb síce nemáme, no vystačíme si aj so starou petrolejkou a elektrickým ohrievačom. Televízor nepotrebujeme, nuda ešte adresu našej chatky nenašla. 🙂 .“

 

Ťažké padavé závesy

Ak nemáte radi výhľad z útulnej chaty na sychravé počasie vonku, zatiahnite okno závesmi. Sýte farby ako napríklad ťažká bordová sú teplé, a zároveň vám v priestore vytvoria pocit intimity a bezpečia. Závesy, ktoré aktívne nevyužijete na zaťahovanie okien, poslúžia ako skvelý dekoračný doplnok.

 

Deky a vankúše, do ktorých sa môžete zabaliť

Mäkkých vankúšov a hrejivých prikrývok nie je nikdy dosť. Zabalte sa do deky s rukávmi a pozrite si s deťmi rozprávku alebo s partnerom romantický film. Na chatách sa často objavujú aj tulivaky a iné typy sedenia, v ktorých si dokonale oddýchnete a veľmi rýchlo sa ponoríte do ríše snov.

Súvisiace

J&J Profil