Blog

grilovačka

Nepokazte grilovačku s priateľmi – tipy, triky, rady

Rodinné grilovanie je jedna z tých neformálnych udalostí, kedy si každý rád otvorí vychladenú plechovku nejakého alkoholického alebo nealko nápoja, vyvalí sa do kresla a plnými dúškami nasáva vôňu pripravovaného mäsa. Ako však tieto doviesť do stavu dokonalosti a nepokaziť ich ničím neočakávaným?

Mäso vždy len čerstvé

Výpredajové špekáčiky, ktorým dnes večer končí záruka? To nie je nič pre vás. Dokonca ani mäso z väčšiny hypermarketov. Vybehnite na miestu tržnicu alebo do skutočného mäsiarstva a vyberte si poriadny kúsok kvalitného čerstvého mäsa. Mrazeným polotovarom nikomu radosť neurobíte.

Zelenina ako príloha

„A neopováž sa to jesť bez chleba!“ Pečivo nemusí byť nutne jedinou schválenou a tolerovanou prílohou. Ak hľadáte skutočne kvalitnú a zdravú prílohu ku grilovanému mäsu, spravte misu zeleninového šalátu. Stačia vám paradajky, paprika, uhorky, balkánsky syr korenie a soľ. Dokonalá príloha je razom na svete.

Ponúknite vegetariánsku alternatívu

Čakáte na grilovačke vegetariánov alebo nimi sami ste? Aj pre vás je tu miesto. Kvalitné syry (Hermelín) sú na grilovanie ako stvorené. Niekomu môže zase viac chutiť údený oštiepok, no nič nepokazíte ani grilovanou cuketou.  

Postarajte sa o komfort

Je Slnko agresívne? Vytvorte poriadny tieň. Je sychravé počasie? Otvorený oheň vás zohreje. Otravuje vás veľa hmyzu? Skúste olejové fakle, ktorých dym hmyz odpudzuje. Máte k jedlu poriadny pitný režim? Stavte na letné limonády. Takýchto tipov a drobných detailov sú desiatky, no spoločne dokážu vytvoriť skutočne komfortné prostredie pre outdoorové stravovanie.

Vytvorte príjemné prostredie

O tejto problematike sme písali už v predchádzajúcom článku. Grilovačka nikdy nebude príjemná pred domom na ulici, no ak máte k dispozícii útulnú terasu, určite sa budete cítiť skvele.

Súvisiace

J&J Profil